Anna-of-Bedford-theetuin-moiOp een middag in 1840 zo rond een uur of vier kreeg de Engelse Hertogin Anna van Bedford enorme trek. Aangezien ze nog vier uur te gaan had tot het diner, vroeg ze haar bediende een blad met thee, cake en sandwiches op haar kamer te serveren.

Anna was heel blij met haar uitvinding van haar Afternoon Tea. Deze Tea beviel haar zo goed dat ze haar vriendinnen ging uitnodigen om de thee en de hapjes, die haar kokkin speciaal bereidde, met haar te nuttigen. De Tea Parties werden al snel een rage in heel Engeland.

Het gebruik wordt tot de dag van vandaag in ere gehouden in Engeland. Tegenwoordig bestelt men een Afternoon of Cream Tea bij een speciale gelegenheid bij een mooi restaurant of beroemd hotel. In Nederland werd een aangeklede thee ook wel Thé Complet genoemd maar was minder uitgebreid dan de Engelse Tea.

De High Tea die in Nederland de laatste jaren steeds populairder wordt is oorspronkelijk een maaltijd die rond 18.00 uur genuttigd werd in Engeland door de arbeiders. Die stonden aan hoge (High) tafels hun witte bonen met wittebrood, worstjes, kaasjes, eieren en chips te eten.

Het maakt tegenwoordig weinig uit of je High, Cream of Afternoon Tea bestelt want iedereen weet wat je bedoelt. Een moment van pure verwennerij en luxe waar je van mag genieten.