Thee en tradities

Thee is een sociaal drankje. Samen thee drinken staat voor goede gezelligheid, vriendschap en verbinden. Thee biedt op zekere wijze troost en is een prachtige gelegenheid om bij elkaar te komen. Thee geniet overal ter wereld aanzien en is in veel landen een vast onderdeel van het dagelijks leven.

Elk land heeft zijn eigen manier van thee drinken. Het drinken van thee is in veel culturen traditie, zowel het zetten van thee als het serveren ervan. De smaak en het karakter van thee varieert. Dit is afhankelijk van het klimaat en de omgeving waarin de thee wordt geteeld.

De Engelsen drinken afternoon tea:
Bij deze vorm van thee drinken serveren de Engelsen onder andere warme scones, versgeslagen room en jam, maar ook prachtige sandwiches en heerlijke cakes zoals chocolade- en mokkacake.

High tea is geen synoniem voor Afternoon tea. High tea ontstond aan het einde van de achttiende eeuw gedurende de Industriële Revolutie. Arbeiders kwamen aan het einde van een lange werkdag uitgeput thuis. Hun maaltijd bestond uit vleessoorten, brood, boter, ingelegd zuur, kaas en hoe kan het anders, thee. Dus geen delicate hapjes die bij de rijken op tafel stonden. Omdat het eten werd genuttigd aan een eettafel, dit in tegenstelling tot de lage theetafels van de afternoon tea, kreeg het de naam high tea.

Marokkaanse thee
Muntthee is zeer geliefd in Marokko. Hiervoor wordt verse munt gebruikt die in heet water trekt en dan eventueel geserveerd wordt met suiker voor een zoetere smaak. Basis is groene thee, om een zachtere, vollere smaak te verkrijgen.

Tropische tradities
Een theefeestje in de warme tropen omstreeks vijf uur is zeer populair. Thee vormt de basis natuurlijk, bij voorkeur als gekoelde drank. Zoete en hartige lekkernijen worden hierbij geserveerd met als ingredienten: Kokosnoot, banaan, pompoen en andere lekkernijen. Een tropische teaparty is een feestje.

In Theetuin Moi hebben we verschillende soorten theefeestjes. Kom op een zonnige dag gezellig langs en drink een kopje thee met ons mee. En wil je liever iets fris, dan hebben wij daarin ook genoeg keuze!

Recent Posts