Theetuin op de route naar Willemstad

Als je Willemstad bezoekt, dan ga je een beetje terug in de tijd. De stad van Willem van Oranje (Willem’s stad) is één van de meest strategisch gelegen vestingsteden. Koning Willem-Alexander draagt de titel ‘Heer van Willemstad’ waarmee de connectie met het koningshuis nog steeds wordt bevestigd. Willemstad is bijzonder en kan men zien als één groot monument. Als je een wandeling door Willemstad maakt, dan passeer je de roerigste perioden uit de vaderlandse geschiedenis. Oude kanonnen houden de wacht op de hoge stadswallen en een schitterend ophaalbruggetje is de ideale plek om over het water te turen.

Willemstad leent zich uitstekend voor een stadswandeling. Je passeert onder andere het Mauritshuis, de Koepelkerk en de oude molen. Ook leuk is klootschieten op de Willemstadse Wallen. Klootschieten is een vermakelijk spel met een houten, door lood verzwaarde bal. Hiermee moet je in zo min mogelijk worpen een parcours afleggen. Het team met de minste worpen mag neemt de prijs in ontvangst.

Theetuin Moi ligt op 3 km van Willemstad en biedt heerlijke versnaperingen en rust tijdens een mooie fiets-, auto- of wandeltocht. We kunnen je van alles over Willemstad verstellen en heten je dan ook van harte welkom. Koninklijk genieten van een smakelijke high tea met heerlijke hapjes!

Recent Posts